Vårt Sätt Att Göra Skillnad

Något Är Fel

Chapter 1/3

Ett Omvänt Förhållande

Av någon outgrundlig anledning står vi inför en paradox när det gäller näring. Det är enkelt och billigt att äta onyttigt, men svårt och dyrt att äta nyttigt. Hela matsystemet har utvecklats åt fel håll med stora negativa implikationer för folkhälsan. Det är dags att utmana det rådande paradigmet och göra nyttig mat till norm igen.

En Omöjlig Ekvation

Det är svårt att slå en hemlagad måltid. Det är också svårt att inför varje måltid handla, tillaga och diska. På inget sätt alls är vår ambition att ersätta familjemiddagar och kulinariska upplevelser med Foodies. Däremot vill vi finnas där för dig när timmarna inte riktigt räcker till.

Ett Ohållbart Matsystem

Enligt IPCCs senaste klimatrapport står matbranschen för 33% av den totala mängden växthusgasutsläpp orsakade av människor. För att nå klimatmålen krävs således en förändring av våra matvanor. Genom att äta mer växt- och närproducerat kan vi ta ett inledande steg i rätt riktning mot ett avsevärt reducerat klimatavtryck.

"Det är dyrt och svårt att äta nyttigt, men billigt och enkelt att äta onyttigt."

Vi Kan Bättre

Chapter 2/3

Ett Omvänt Förhållande

Ordningen Är Återställd

Få i dig en näringsmässigt optimalt kalibrerad måltid utvecklad av nutritionister som håller dig Mëtt.

En Omöjlig Ekvation

En Lugnare Vardag

Frigör tid för det som är viktigt för dig. Spara in tid på planering, inhandling, tillagning och diskning.

Ett Ohållbart Matsystem

Ett Hållbart Matsystem

Kom in i framtiden! MËTTA erbjuder ett enkelt sätt att leva mer hållbart och minimera ditt matrelaterade klimatavtryck.

Mission

”Förändra ohälsosamma matvanor, effektivisera vardagar samt
minimera vårt gemensamma foodprint med smart mat.”

En Ljusare Framtid

Chapter 3/3

En Del Av Lösningen

Vi känner oss extremt privilegierade som har möjligheten att jobba med något så viktigt som mat. Mat är en av grundpelarna när det gäller folkhälsan samtidigt som det för tillfället är en av de absolut största klimatbovarna. Vi är övertygade om att sättet vi konsumerar mat kommer förändras kraftigt under de kommande åren – för det måste det.

MËTTA kommer vara drivande av förändringen mot mer nyttig mat, och utfasningen av onyttig snabbmat som ett regelbundet alternativ. Samtidigt lovar vi att göra detta på ett sätt som minimerar matsystemets klimatavtryck. Vi hoppas att så många som möjligt vill göra oss sällskap på denna resa.