Skip to main content

Hur man bygger upp den perfekta gymdieten

När det gäller att uppnå resultat är kosten lika viktig som träningen. Det kan dock vara svårt att veta exakt vad man ska äta när man börjat gymma och försöker komma i form. Vilka livsmedel kommer att hjälpa dig att uppnå dina mål? Och vilka ska du undvika? Här får du en guide till hur du kan konstruera den optimala gymkosten för maximala resultat.

Grunderna för att äta hälsosamt på gymmet

När du försöker bygga upp en balanserad diet på gymmet finns det några grundläggande regler som du måste följa. Först och främst ska du se till att du får i dig tillräckligt med kalorier varje dag. Att inte äta tillräckligt med mat kan vara skadligt för dina träningsmål eftersom din kropp behöver bränsle för energi och muskeltillväxt. Det är väldigt mycket snack om protein (av  förklarliga skäl), men se också till att du får i dig tillräckligt med nyttiga fetter och kolhydrater i din kost. Fetter ger viktiga näringsämnen för att kroppen ska fungera ordentligt, medan kolhydrater ger din kropp den energi den behöver för träning.

Dessutom är det viktigt att fokusera på att få in mycket protein i dina dagliga måltider. Protein är viktigt för att bygga upp muskelmassa och styrka; utan tillräckligt med protein i din kost kommer du inte att kunna maximera din träningspotential. Sikta på cirka 1,6-2 gram protein per pund kroppsvikt varje dag om du vill ha optimala resultat från dina träningspass. Glöm inte heller bort att dricka rikligt med vatten. Genom att hålla dig hydrerad kan du se till att dina muskler får rätt näring och har tillräckligt med energi för att prestera maximalt under intensiva träningspass

Introducing: SmartMëals | Introducing: SmartMëals | Introducing: SmartMëals | Introducing: SmartMëals | Introducing: SmartMëals | Introducing: SmartMëals | Introducing: SmartMëals | Introducing: SmartMëals | 

Bygg muskler med våra proteinrika Food-Shakes

Introducing: SmartMëals | Introducing: SmartMëals | Introducing: SmartMëals | Introducing: SmartMëals | Introducing: SmartMëals | Introducing: SmartMëals | Introducing: SmartMëals | Introducing: SmartMëals | 

Viktigaste kostråd för gymdieten

Nu när vi har täckt grunderna för näring när du tränar på gymmet, ska vi ta en titt på några specifika livsmedel som bör ingå i en optimal dietplan för gymmet 

– Magert kött som kycklingbröst eller kalkonbröst är bra proteinkällor – om möjligt 20-30 gram per måltid 

– Fullkornsprodukter som havregrynsgröt eller quinoa ger långsamma kolhydrater som ger uthållig energi under hela träningspasset 

– Frukt som bananer eller äpplen är fullpackade med naturligt socker och andra viktiga vitaminer och mineraler som behövs för att prestera maximalt på gymmet 

– Grönsaker som broccoli eller spenat erbjuder ett brett utbud av mikronäringsämnen som hjälper till att hålla musklerna friska under träning – sikta på 2-3 portioner per dag om möjligt  

– Vegetabiliska oljor som linfröolja eller solrosolja innehåller nyttiga fetter som hjälper till att bygga upp kroppen och samtidigt ge rikligt med energi under träningspass

Det behöver inte vara svårt att skapa en optimal gymdiet – men det kan ta tid att hitta ett sätt som passar just dig. Genom att fokusera på att få tillräckliga mängder proteiner, kolhydrater, fetter, vitaminer/mineraler och vätska i varje måltid under dagen innan du går till gymmet, säkerställer du maximala prestationsnivåer samtidigt som du bygger upp muskelmassa för att uppnå dina träningsmål! Lycka till!

Ge din träning en skjuts med våra proteinrika Food-Shakes

  • 21 kr per måltid
  • 30g protein / 100g
  • 400 kalorier per måltid
  • Testa alla smaker

Ge din träning en skjuts med våra proteinrika Food-Shakes

Prova vårt debutpaket med alla smaker. Endast 21 kr per måltid – och alltid 100% återbetalningsgaranti!

Läs vad våra användare säger om oss!

Leave a Reply