Skip to main content

Träningssmoothies: Proteinrika recept för att bygga muskler

Protein är viktigt för att bygga och reparera muskler, och det kan också bidra till att öka din uthållighet och prestationsförmåga under träningspasset. Men det kan ibland vara svårt att få i sig tillräckligt med protein genom vanlig mat.

Därför kan proteinrika smoothies vara en bra idé för att ge kroppen extra protein och näringsämnen inför och efter träningspasset.

Ett SMOOTHie sätt att boosta träningen

Smoothies är en härlig och näringsrik frukost, mellanmål eller efterrätt – och de är också perfekta att dricka före eller efter träningspasset. En smoothie gör det enkelt att få i sig frukt, grönt, protein och andra viktiga näringsämnen, och det finns många olika sätt att variera smakerna och recepten.

Här är några tips på vad som är bra att tänka på när du gör en träningssmoothie:

 1. Välj frukt och grönt som är rika på näringsämnen. Exempel på bra frukter är bananer, bär, mango, ananas, papaya och kokos. Exempel på bra grönsaker är spenat, bladspenat, broccoli, avokado och gurka.
 2. Välj en bra bas för smoothien. Mjölk är en bra bas eftersom den innehåller protein och kalcium, men det går också bra med yoghurt, kvarg eller kokosmjölk.
 3. Tillsätt protein för att bygga de där musklerna! Proteinpulver är ett bra val eftersom det är lätt att blanda i smoothien, men det går också bra med andra proteinrika råvaror som nötter, frön eller baljväxter.
 4. Spice it up! Du kan till exempel tillsätta havregryn för extra fiber, kanel för antioxidanter eller honung för sötma – the sky is the limit.
 5. Mixa allt i en blender och servera smoothien kyld.
Introducing: SmartMëals | Introducing: SmartMëals | Introducing: SmartMëals | Introducing: SmartMëals | Introducing: SmartMëals | Introducing: SmartMëals | Introducing: SmartMëals | Introducing: SmartMëals | 

Prova våra proteinrika Food-Shakes och boosta din träning med extra näring och energi!

Introducing: SmartMëals | Introducing: SmartMëals | Introducing: SmartMëals | Introducing: SmartMëals | Introducing: SmartMëals | Introducing: SmartMëals | Introducing: SmartMëals | Introducing: SmartMëals | 

Känner du dig idéfattig eller är du en noob på smoothies? Börja med något av våra favoritrecept!

 1. Banan-bär-smoothie: Mixa en banan, en handfull bär (t ex blåbär, hallon eller jordgubbar), 2 dl ärtmjölk och 1 dl av vår Creamy Oats i en mixer. Denna smoothie är rik på protein, fiber och kalcium.
 2. Avocado-spenat-smoothie: Mixa en halv avocado, 4 tärningar fryst spenat, 2 dl havremjölk, 1 dl av vår Carrot & Ginger och en tesked honung i en mixer. Denna smoothie är rik på protein, healthy fats samt vitaminer och mineraler.
 3. Jordgubb-banan-smoothie: Mixa en 10-12 frusna jordgubbar, en halv banan, 1.5 dl kvarg, en skopa MËTTAs Food-Mix och en nypa vaniljpulver i en mixer. Denna smoothie är rik på protein, kalcium, kalium och vitamin C.
 4. Mango-papaya-smoothie: Mixa en halv mango, en halv papaya, 0,5 dl kokosmjölk, 1 dl ärtmjölk, 1 dl av vår Creamy Oats och en nypa färsk mynta i en mixer. Denna smoothie är rik på protein, fiber, kalium och antioxidantkraft.
 5. Ananas-hallon-smoothie: Mixa en handfull fryst ananas, en halv handfull hallon, 1.5dl kvarg, 1dl havremjölk, en skopa MËTTAs Food-Mix och en skopa havregryn i en mixer. Denna smoothie är rik på protein, fiber, kalium och vitamin C.
 6. Banan-jordnötssmörsmoothie: Mixa en banan, 1,5 matsked jordnötssmör, 2 dl mjölk, 1 dl av vår Banana & Peanut och en nypa kanel i en mixer. Denna smoothie är rik på protein, healthy fats, fiber och kalium.

Våra Food-Shakes funkar utmärkt bara som de är, eller som en del av din träningskost, i dina smoothies eller i dina overnight oats. Våra Food-Shakes innehåller havre, ärta, ris, kokos, avokado, linfrö samt solros, för att ge din kropp all den näring den behöver. Med 30g protein per 100g, är den ett utmärkt matalternativ för dig som tränar och håller på!

Ät nyttigt och spara tid med våra Food-Shakes

 • 21 kr per måltid
 • 30 måltider
 • Testa alla smaker
 • MËTTA-Shaker

Ät nyttigt och spara tid med våra Food-Shakes

Prova vårt debutpaket med alla smaker. Endast 21 kr per måltid – och alltid 100% återbetalningsgaranti!

Läs vad våra användare säger om oss!

Leave a Reply