Skip to main content

Vegetarisk träningsmat: proteinrika alternativ för träningspasset

Träningsmat är viktigt för att ge kroppen rätt näring och energi inför och efter träningspasset. Men om du är vegetarian eller bara vill äta mindre kött kan det ibland vara svårt att få i sig tillräckligt med protein. I det här inlägget ger vi tips på vegetariska källor till protein som du kan inkludera i din träningsdiet. Läs vidare för att få inspiration!

Proteinrika alternativ för starka muskler 🌱

Om du är vegetarian eller bara vill äta mindre kött kan det ibland vara svårt att få i sig tillräckligt med protein under träningspasset. Protein är viktigt för att bygga och reparera muskler, och det kan också bidra till att öka din uthållighet och prestationsförmåga.

Men det finns många bra vegetariska källor till protein som du kan inkludera i din träningsdiet. Här är några exempel:

  1. Baljväxter som bönor, linser och ärtor är rika på protein och fiber. Du kan laga en vegetarisk chili con carne med bönor eller linser, eller prova en ärtsoppa före träningspasset.
  2. Nötter och frön är en annan bra källa till protein och healthy fats. Du kan ta med dig en handfull nötter eller frön som ett mellanmål före eller efter träningen, eller blanda dem i en smoothie.
  3. Sojaprodukter som tofu, sojamjölk och tempeh är också rika på protein. Du kan tillaga tofu på många olika sätt, t ex som en köttfri biff, i en wokrätt eller i en grönsaksgryta.
  4. Quinoa är en glutenfri pseudoväxt som är rik på protein och fiber. Du kan laga quinoasallad med grönsaker och linser, eller använda den som en bas i en vegetarisk biff.
  5. Övriga grönsaker som broccoli, spenat och bladspenat innehåller också protein, så det är bra att äta mycket grönsaker i din träningsdiet. Du kan blanda dem i en smoothie eller laga en grönsaksgryta med quinoa och tofu.
Introducing: SmartMëals | Introducing: SmartMëals | Introducing: SmartMëals | Introducing: SmartMëals | Introducing: SmartMëals | Introducing: SmartMëals | Introducing: SmartMëals | Introducing: SmartMëals | 

Vill du prova våra proteinrika måltider för 21 kr per måltid?

Introducing: SmartMëals | Introducing: SmartMëals | Introducing: SmartMëals | Introducing: SmartMëals | Introducing: SmartMëals | Introducing: SmartMëals | Introducing: SmartMëals | Introducing: SmartMëals | 

Om du vill få i dig extra mycket protein och andra nyttigheter kan det vara bra att komplettera din träningsdiet med en proteinrik shake. Våra Food-Shakes är ett bra val, eftersom de är gjorda på 100% växtbaserat protein, och har en blandning mellan olika proteinkällor (ärta, ris, havre) för att säkerställa korrekt mängd av de essentiella aminosyrorna (EAA).

Så om du vill öka din prestationsförmåga och bygga starka muskler, prova att komplettera din träningsdiet med MËTTAs Food-Shakes!

Prova våra vegetariska proteinbomber!

  • 21 kr per måltid
  • 30 måltider
  • Testa alla smaker
  • MËTTA-Shaker

Prova våra vegetariska proteinbomber!

Prova vårt debutpaket med alla smaker. Endast 21 kr per måltid – och alltid 100% återbetalningsgaranti!

Läs vad våra användare säger om oss!

Leave a Reply