Skip to main content

Hur påverkar vätskeintaget mättnaden?

Det finns vissa bevis som tyder på att om man dricker mer vatten kan det bidra till att minska hungern och uppmuntra till viktminskning. Detta har visats i ett antal studier som visar att deltagare som drack två glas vatten före måltiderna rapporterade att de kände sig mättare än de som inte drack något vatten. Detta tyder på att drickande av vätska bidrar till att öka känslan av mättnad och kan till och med minska den totala kaloriförbrukningen

Ett antal andra studier har föreslagit ett samband mellan ökat vätskeintag och minskad aptit, samt förbättrad matsmältning och absorption av näringsämnen från maten. I en studie rapporterade deltagare som drack 500 ml vatten före måltiderna att de kände sig betydligt mättare än de som inte drack något vatten.

Så hur mycket vatten ska man dricka? Generellt sett, rekommenderas det att man dricker 1.5-2 liter vatten per dag. Dessutom finns det viss dryck, så som alkohol och vätska med mycket koffein, som faktiskt kan torka ut din kropp istället. Så se verkligen till att du vattnar kroppen ordentligt!

Introducing: SmartMëals | Introducing: SmartMëals | Introducing: SmartMëals | Introducing: SmartMëals | Introducing: SmartMëals | Introducing: SmartMëals | Introducing: SmartMëals | Introducing: SmartMëals | 

Håll dig mätt längre med våra Food-Shakes!

Introducing: SmartMëals | Introducing: SmartMëals | Introducing: SmartMëals | Introducing: SmartMëals | Introducing: SmartMëals | Introducing: SmartMëals | Introducing: SmartMëals | Introducing: SmartMëals | 

Att dricka kalla eller varma vätskor innan man äter kan dessutom påverka mättnadskänslan, eftersom kroppen måste förbruka energi (kalorier) för att värma upp eller kyla ner vätskan innan den tas upp i kroppen. Detta kan resultera i ett totalt sett lägre kaloriintag från maten samt ökad mättnadskänsla efter att ha druckit vätska.

Slutsats: För de som är måna om sin hälsa eller vill gå ner i vikt är det viktigt att se till att man får i sig tillräckligt med vätska varje dag. Studier har visat att ett tillräckligt vätskeintag kan bidra till att minska hungern, förbättra matsmältningen och absorptionen av näringsämnen samt hjälpa till med viktkontroll genom att öka känslan av mättnad efter måltider. Så nästa gång du känner dig hungrig kan du prova att dricka ett eller två glas kallt eller varmt vatten, men äta gärna något också. 😉

Håll dig mätt längre med våra Food-Shakes!

  • 21 kr per måltid
  • 30 måltider
  • Testa alla smaker
  • MËTTA-Shaker

Håll dig mätt längre med våra Food-Shakes!

Prova vårt debutpaket med alla smaker. Endast 21 kr per måltid – och alltid 100% återbetalningsgaranti!

Läs vad våra användare säger om oss!

Leave a Reply