Hör gärna av dig vid frågor

Om du inte hittar svaret på din fråga nedan, skicka ett mail till oss genom formuläret. Vi återkommer inom 24h.

Generella Frågor

Vad är en Foodie?

Foodies är mat. En foodie består av en komplett sammansättning av makro- & mikronutrienter. 100g av vårt foodie pulver innehåller 31g protein (ärta, ris, havre), 42g kolhydrater (havre) och 12g fett (avokado, kokos, linfrö, solros).

Vad är en MËTTHead?

En MËTTHead är en person som regelbundet eller sporadiskt konsumerar smarta måltider i syfte att spara tid, sin hälsa samt vårt jordklot.

Hur och när äter man Foodies?

Valmöjligheten är oändlig när det gäller hur Foodien används. Eftersom du själv kan justera kalorinivå utefter dina egna behov kan den användas hur som helst. Oftast konsumeras Foodies till frukost, lunch, mellanmål, kvällsmat, innan träning eller efter träning. Möjligheterna är oändliga!

Hur tillagas en Foodie?

En Foodie förbereds enligt följande:

  1. Fyll MËTTA-shakern med 400ml vatten
  2. Häll i 1 + 1/2 skopa med Foodie-pulver
  3. Sätt fast shaker-nätet och skruva på locket – skaka i 20-30 sekunder

För en optimal upplevelse rekommenderar vi att skaka med kallt vatten & is. Detta resulterar i en silkeslen konsistens vilket många föredrar.

Hur smakar det och hur är konsistensen?

Smaken brukar beskrivas som havrig, nyttig & matig. Vi har noggrant utvecklat recepten så att det inte ska smaka som en artificiell proteinshake, utan snarare som helt vanlig mat.

Konsistensen påminner om en milkshake men utan den trötta och jobbiga mjölkiga eftersmaken. På så sätt känns det väldigt fräscht att dricka.

Hur länge är man mëtt?

Det korta svaret är 3-5 timmar.

Det långa svaret är att det beror på din unika anatomi samt hur du väljer att dosera dina måltider.
Mindre mellanmål -> förbered mindre än 100g Foodie-pulver
Större måltid -> förbered mer än 100g Foodie-pulver

Var produceras era produkter?

Våra produkter produceras en liten bit utanför Stockholm

Vad gör produkten så hållbar?

  1. Inget animaliskt protein – Vi gör det enkelt för dig att välja ett växtbaserat alternativ med mycket mindre klimatavtryck
  2. Lång hållbarhet – På grund av att allt vatten som förekommer naturligt i våra råvaror har torkats ut, blir hållbarheten avsevärt mycket högre. En DIY Foodie-påse har en hållbarhetstid på 36 månader. Detta minimerar matsvinnet och ser till att vi inte behöver slänga vår mat.
  3. Minskad transportvikt – När mat transporteras runtom över världen består en stor del av den transporterade vikten av vatten. Genom att transportera livsmedel utan vatten kan en högre densitet näringsbärande livsmedel transporteras per kubikmeter. Vattnet låter vi sedan våra MËTTHeads tillsätta själva.

Hur fungerar prenumerationen?

Eftersom den genomsnittliga konsumenten använder våra produkter året om har vi underlättat genom att införa en smidig prenumerationstjänst. Genom att prenumerera på våra produkter efter ett skräddarsytt schema ser vi till att du aldrig får slut på smarta måltider.

Som prenumerant kan du välja tidsintervall på leveransen samt vad som ska levereras vid varje tillfälle, dessutom får du 15% rabatt. Du styr allting via ditt konto där du kan ändra tidsintervallen samt leveransens sammansättning.

Vi har inga bindningstider och du kan enkelt säga upp din prenumeration från ditt konto.

Hur ändrar jag min prenumeration?

Prenumerationen justerar du genom ditt konto, under fliken ”Min prenumeration”.

Hur lång är leveranstiden?

1-3 business days.

Vilka företag levererar vi med?

Vi levererar med Budbee & DHL.

Fortfarande något du undrar? Hör gärna av dig!