Hör gärna av dig vid frågor

Om du inte hittar svaret på din fråga nedan, skicka ett mail till oss genom formuläret. Vi återkommer inom 24h.

Våra vanligaste frågor 👇

Vad är en Food-Shake?

En smart måltid som förbereds genom att blanda 500ml vatten med 100g av vårt matpulver. Food-Shaken är näringsmässigt komplett och innehåller 31g protein (ärta, ris, havre), 42g kolhydrater (havre) och 12g fett (avokado, kokos, linfrö, solros).

Hur fungerar debutpaketet?

Med debutpaketet får du testa alla våra smaker. Du får dessutom med en MËTTA-Shaker, skopa, samt starthäfte.

Debutpaketet är utformat för att ge dig en så bra introduktion som möjligt till Food-Shakes. Debutpaketet är prissatt mer förmånligt för att göra det enklare att prova på konceptet. Vi erbjuder dessutom en pengarna-tillbaka-garanti till de som provar debutpaketet men inte tycker om produkterna - så säkra är vi!

Hur och när äter man Food-Shakes?

Valmöjligheten är oändlig när det gäller hur Food-Shaken används. Eftersom du själv kan justera kalorinivå utefter dina egna behov kan den användas hur som helst. Oftast konsumeras Food-Shake till frukost, lunch, mellanmål, kvällsmat, innan träning eller efter träning. Möjligheterna är oändliga!

Oftast används våra Food-Shakes till frukost, på lunchen samt innan eller efter träning. Vissa dricker 5 Food-Shakes om dagen, och vissa dricker 1 i veckan. Valmöjligheterna är oändliga!

Hur tillagas en Food-Shake?

En Food-Shake förbereds enligt följande:

  1. Fyll MËTTA-shakern med 500ml vatten
  2. Häll i 3 skopor med pulver
  3. Sätt fast shaker-nätet och skruva på locket
  4. Skaka hårt i 30 sekunder

För en optimal upplevelse rekommenderar vi att skaka med kallt vatten & is. Detta resulterar i en silkeslen konsistens vilket många föredrar.

Hur smakar det och hur är konsistensen?

Smaken brukar beskrivas som havrig, nyttig & matig. Vi har noggrant utvecklat recepten så att det inte ska smaka som en artificiell proteinshake, utan snarare som helt vanlig mat.

Konsistensen påminner om en milkshake men utan den trötta och jobbiga mjölkiga eftersmaken. På så sätt känns det väldigt fräscht att dricka.

Hur länge är man mätt?

Det korta svaret är 3-5 timmar.

Det långa svaret är att det beror på din unika anatomi samt hur du väljer att dosera dina måltider.
Mindre mellanmål -> förbered mindre än 100g matpulver.
Större måltid -> förbered mer än 100g matpulver.

Är det glutenfritt?

Våra Food-Shakes innehåller havre som inte kan garanteras vara 100% glutenfritt.

Var produceras era produkter?

Våra produkter produceras en liten bit utanför Stockholm.

Vad gör produkten så hållbar?

  1. Inget animaliskt protein - Vi gör det enkelt för dig att välja ett växtbaserat alternativ med mycket mindre klimatavtryck
  2. Lång hållbarhet - På grund av att allt vatten som förekommer naturligt i våra råvaror har torkats ut, blir hållbarheten avsevärt mycket högre. En DIY Foodie-påse har en hållbarhetstid på 36 månader. Detta minimerar matsvinnet och ser till att vi inte behöver slänga vår mat.
  3. Minskad transportvikt - När mat transporteras runtom över världen består en stor del av den transporterade vikten av vatten. Genom att transportera livsmedel utan vatten kan en högre densitet näringsbärande livsmedel transporteras per kubikmeter. Vattnet låter vi sedan våra MËTTHeads tillsätta själva.

Hur fungerar prenumerationen?

Eftersom den genomsnittliga konsumenten använder våra produkter året om har vi underlättat genom att införa en smidig prenumerationstjänst. Genom att prenumerera på våra produkter efter ett skräddarsytt schema ser vi till att du aldrig får slut på smarta måltider.

Som prenumerant kan du välja tidsintervall på leveransen samt vad som ska levereras vid varje tillfälle, dessutom får du 15% rabatt. Du styr allting via ditt konto där du kan ändra tidsintervallen samt vilka smaker du vill ha.

Vi har inga bindningstider och du kan enkelt säga upp din prenumeration från ditt konto.

Hur ändrar jag min prenumeration?

Prenumerationen justerar du genom ditt konto, under fliken "Min prenumeration".

Hur lång är leveranstiden?

1-3 affärsvardagar.

Vilka företag levererar ni med?

Vi levererar med Budbee & DHL.

Vad innehåller MËTTA?

Våra Food-Shakes innehåller en noggrant utvald kombination av ingredienser för att ge kroppen samtliga nutrienter den behöver. Näringen kommer ifrån havre, ärta, ris, kokos, avokado, linfrö & solros. Tillsammans säkerställer dessa ingredienser att du får i dig en komplett aminosyreprofil, omega-3 & -6, samt alla vitaminer & mineraler - och mycket mycket mer.

Hur har ni valt era ingredienser?

Våra ingredienser är huvudsakligen utvalda för att tillsammans utgöra en näringsmässigt komplett måltid. Andra faktorer som påverkat våra val av ingredienser är geografiskt ursprung, pris, smakprofil & tillgänglighet.

Är proteinsammansättningen komplett?

Ja. Ärt-, havre- & risprotein bildar tillsammans en komplett proteinsammansättning.

Är det en bantningsprodukt?

Inga av våra produkter är bantningsprodukter.

Däremot är de ett mycket bra verktyg för personer som vill gå upp eller ned i vikt eftersom det är väldigt mättande per kalori samtidigt som det är väldigt enkelt att hålla koll på hur många kalorier man får i sig.

Varför har ni valt bort maltodextrin?

Vi har valt bort maltodextrin som ingrediens eftersom det endast är ett billigt sätt att höja kalorinivån utan att negativt påverka smaken. Maltodextrin består uteslutande av snabba kolhydrater med väldigt begränsat näringsvärde och tillför således en väldigt begränsad nytta som ingrediens.

Vilka allergener innehåller MËTTA?

Våra produkter innehåller havre, som vi inte kan garantera är 100% fritt från kontamination från andra sädesslag, exempelvis vete.

Fortfarande något du undrar? Hör gärna av dig!