Köpvillkor

MËTTA Foods KÖPVILLKOR

Detta avtal är reglerat av den nedanstående standarden i köpvillkor för konsumentköp för varor över internet. Köpvillkoren är utarbetade efter Konsumentköplagen (1990:932), Distans- och hemförsäljningslagen (SFS 2005:59) samt Personuppgiftslagen (SFS 1998:204) på samtliga köp på www.mettafoods.se

Du som konsument sluter ett köpeavtal med: MËTTA Foods AB
Kontaktadress: Kopparmölleplatsen 1 25441 Helsingborg
E-post: [email protected]
Organisationsnummer: 559304-4703

 

BEKRÄFTELSE, UPPRÄTTANDE AVTAL OM KÖP

Genom att du godkänner dessa köpvillkor och din beställning uppstår ett bindande avtal. Vid mottagen beställning skickas automatiskt en beställningsbekräftelse till din e-postadress som du angivit under din beställning. MËTTA Foods ingår inte avtal med minderåriga (under 18 år) utan målsmans godkännande. MËTTA Foods äger rätten att neka beställningar avsedda för vidare försäljning till tredje part.

 

PRISER

Priserna som anges på www.mettafoods.com är inklusive mervärdesskatt (moms). Priserna inkluderar fri returfrakt och fria byten inom Sverige. Upplysningar om den totala kostnaden konsumenten ska betala, inklusive alla avgifter (moms, tull och liknande) och leveranskostnader (frakt, porto, faktura, förpackning mm) samt specificering av de enskilda elementen i totalpriset, ges i beställningsöversikten innan beställningen görs.

MËTTA Foods reserverar sig för felskrivningar och tekniska problem i samband med prisangivelser och förbehåller oss rätten att makulera samt justera fakturabeloppet vid uppenbart felaktiga beställningar och fullföljda köp. Särskilda avgifter tillkommer för outlösta paket.

BETALNING

Kunden kan betala med hjälp av webbshopens olika betalningssätt: kreditkort, online-betalning, faktura och avbetalningsplan. Tillgängligheten av betalningssätt kan variera beroende på kundens personuppgifter.

Beroende på vilket betalningssätt kunden väljer så följer vi de villkor som finns på vår betalningssida med eventuella tilläggskostnader. Genom att välja betalning mot faktura eller delbetalning, samtycker kunden till ett avtal som MËTTA Foods har med klienten för betaltjänster, Klarna.

MËTTA Foods förbehåller sig rätten att inte erbjuda ovan nämnda betalningssätt, om betalningsmetod inte fungerar vid tidpunkten eller MËTTA Foods partner inte accepterar den valda metoden för betalning från kunden.

MËTTA Foods erbjuder dessa olika betalningsalternativ: kortbetalning, fakturabetalning, banköverföring, delbetalning och Klarna Direkt.

 

KORTBETALNING

Väljer du kortbetalning använder vi kryptering genom vår samarbetspartner Klarna under alla dina transaktioner för att säkerställa din trygghet i samband med kortköp så du inte riskerar att dina kortuppgifter hamnar i orätta händer. Du kan betala med VISA, Mastercard eller annat betalningskort som anges som alternativ vid betalningstillfället. Vid betalning med kort anges kortnummer, kortets giltighetstid, CVC-kod samt för vissa kort även 3D Secure-kod.

Kortnummer lagras ej av MËTTA Foods efter genomförd transaktion. Det totala beloppet för din beställning reserveras direkt på ditt konto och vi belastar ditt konto när vi skickar din beställning (vi belastar dig endast för de varorna vi skickar till dig).

 

LEVERANSSÄTT

När du beställer via mettafoods.com erbjuds alltid fraktfria alternativ. Utöver dessa alternativ kan du som kund välja hemleverans med Budbee förutsatt att de täcker din leveransaddress.
Vi samarbetar med Budbee samt DHL och använder följande leveranstjänster:

 • Budbee Home (Sverige, Danmark, Nederländerna, Finland, Belgien)
  Din beställning skickas via budbee och levereras till din dörr (hemadress) där du verifierar med ditt ID-kort och tar emot ditt paket. Leveranser med Budbee Home erbjuds till 39kr.
 • Budbee Box (Sverige, Danmark, Nederländerna, Finland, Belgien)
  Din beställning skickas via budbee och lämnas i ett skåp, förvalt av dig där du sedan hämtar ut paketet med ditt personliga Bank-ID. Leveranser med Budbee Box är alltid gratis.
 • DHL Service Point (Sverige)
  Din beställning skickas via DHL och landar hos ett utlämningsställe valt av dig, där du sedan hämtar ut ditt paket i kassan och verifierar med ditt ID-kort. Leveranser med DHL Service Point är alltid gratis.
 • DHL Parcel (Europa)
  Din beställning skickas från Sverige till valt EU-land där du sedan hämtar ut det hos ditt förvalda utlämningsställe. Leveranser med DHL Parcel erbjuds till varierande priser beroende på kundens valda land, gratis – 79kr. 

 

OUTLÖSTA PAKET/FÖRSÄNDELSER

För paket som du som kund inte löser ut inom 14 dagar och återsänds till MËTTA Foods debiterar vi dig 199 kr (SEK) för administration, frakt, returfrakt och hantering. Outlösta paket omfattas inte av ångerrätten.

 

TRANSPORTSKADOR

Vi tar ansvar för varor som skadas eller kommer bort under leverans till dig. När du returnerar en vara till oss så är det du som kund som ansvarar för godset.
OBS! Om du upptäcker att godset som du mottar är transportskadat så måste du inom skälig tid, dock inom senast två månader reklamera på transportskadan. Därför är det viktigt att du kontrollerar din försändelse vid mottagandet så att det inte är transportskadat.

 

NÖJD-KUND-GARANTI

Om du beställer en av våra produkter och mot förmodan inte skulle vara nöjd, erbjuder vi oss att återbetala hela beloppet. För att garantin ska gälla måste 75% av produkternas vikt återstå samtidigt som reklamationen inleds inom 14 dagar från uthämtat paket. (Detta gäller endast för vårt debutpaket som är utformat för att låta människor testa vårt koncept till ett rimligt pris.)

 

ÅNGERRÄTT

Enligt distansavtalslagen har du rätt till att ångra ditt köp inom 14 dagar från det att du har mottagit din beställning. Detta förutsätter att varan är oanvänd och i oförändrat skick. Dessutom erbjuder vi en nöjd-kund-garanti som du kan läsa mer om här.

 

RETUR

MËTTA Foods erbjuder fria returer i samband med ångrade köp i enlighet med distansavtalslagen samt vid utnyttjande av vår nöjd-kund-garanti.

Det är viktigt att du skickar in returen i ett ytteremballage där du fäster fraktsedeln utanpå detta, en retur godkänns inte om du klistrar fraktsedeln direkt på varan. För att returen ska godkännas måste den vara oanvänd och i nyskick samt packat i orginalemballaget/med lappar kvar. Vid retur är du som kund ansvarig för att varan skickas på ett säkert sätt.

 

REKLAMATION

Om du vill reklamera en vara kontakta alltid vår kundtjänst på [email protected] När du kontaktar oss vill vi att du uppger ditt ordernummer (SE_XXXXX), vilken vara det gäller och vad felet på varan är. Har du möjlighet att ta ett kort på produkten så bifoga gärna detta. Reklamationsrätten gäller produktionsfel av vara och inte fel orsakade av normalt slitage eller föråldrande av produkt. En reklamation skall göras så snart som möjligt efter att felet upptäckts. Du har enligt svensk lag möjlighet att reklamera en vara i upp till 3 år efter köpet.

 

PERSONUPPGIFTER – INTEGRITET

Syftet med denna information är att informera dig som kund om vilka personuppgifter som samlas in på vår webbplats (mettafoods.com) och hur personuppgifterna används. Din personliga integritet är viktig för oss och utöver personuppgiftslagen och dataskyddsförordningen (GDPR) följer MËTTA Foods alla tillämpliga regler avseende dataskydd.

Samtycke

Observera att vissa personuppgifter behandlas med stöd av samtycke, till exempel vid marknadsföring (inbegripet nyhetsbrev och kommunikation). Genom att anmäla dig till nyhetsbrev godkänner du sådan behandling av dina personuppgifter. Se nedan om hur dina personuppgifter kommer att behandlas i nu aktuella sammanhang.

Insamlad information

MËTTA Foods samlar in personuppgifter i samband med att du registrerar dig för att ta emot erbjudanden från oss via e-post och/eller SMS, genomför köp på mettafoods.com, skapar konto på mettafoods.com och/eller deltar i tävlingar anordnade av MËTTA Foods. Vi samlar också in information om din användning av våra webbsidor via cookies.

MËTTA Foods samlar in och behandlar följande information: namn, adress, telefonnummer, e-postadress, i vissa fall efterfrågar vi ditt födelsedatum och ditt godkännande att använda informationen i marknadsföringssyfte, bestående av nyhetsbrev via e-post/SMS och andra former av direktmarknadsföring, samt kommunikation via sociala medier efter ditt godkännande. Vi har också möjlighet att använda dina personuppgifter i syfte att rikta direktmarknadsföring mot dig på Internet, till exempel via Facebook och Google.

I vissa fall kan även information samlas in från tredje part, bland annat i samband med kvalitetssäkring av personuppgifter.

Hur MËTTA Foods använder dina personuppgifter och vilka andra som kan använda personuppgifterna

MËTTA Foods använder personuppgifterna endast för marknadsföringsändamål eller i samband med att köp genomförs på mettafoods.com. MËTTA Foods samlar in information så att vi kan tillhandahålla våra kunder relevanta erbjudanden som passar kundens intressen. Informationen kommer dessutom att användas för att säkerställa en god kundupplevelse på våra sidor, mettafoods.com.

MËTTA Foods AB, org. 559304-4703, är personuppgiftsansvarig för de personuppgifter som behandlas. MËTTA Foods kommer inte att sälja eller överföra mottagna personuppgifter till tredje part – vilket innebär att du inte kommer att ta emot information från andra företag än oss med anledning av de personuppgifter vi samlat in från dig. MËTTA Foods samarbetar med underleverantörer och samarbetspartners för att behandla och lagra information samt för marknadsföring på uppdrag av MËTTA Foods.

Behandling av personuppgifter kommer antingen ske för att fullgöra avtalet med dig, med stöd av samtycke (exempelvis marknadsföring och nyhetsbrev) eller för att fullgöra en rättslig förpliktelse (bland annat redovisning).

Personuppgifter kommer att lagras så länge som de är nödvändiga för att uppfylla de ändamål för vilka personuppgifterna ursprungligen samlades in. Det innebär att insamlade personuppgifter för marknadsföringsändamål raderas om uppsägning av nyhetsbrev sker eller om du återkallar ditt samtycke. Personuppgifter med anledning av lagda beställningar eller avtal som du ingått med MËTTA Foods kommer att raderas när avtalet har fullgjorts och när alla skyldigheter hänförliga till avtalet har uppfyllts. Personuppgifter som MËTTA Foods behandlar för att fullgöra rättsliga förpliktelser kommer att raderas så snart som de rättsliga förpliktelserna har fullgjorts.

Du har ingen skyldighet att tillhandahålla MËTTA Foods personuppgifter, men det kan vara en förutsättning för att erhålla varor och tjänster. Du kan när som helst återkalla ditt samtycke till behandling av personuppgifter för marknadsföringsändamål. Det enklaste sättet att göra detta är att maila oss på [email protected]

Du har rätt att lämna in klagomål med anledning av behandlingen av dina personuppgifter till Datainspektionen, se mer på www.datainspektionen.se.

KONTAKTA OSS

Om du har frågor om, vill ha tillgång till, eller radera personuppgifter som MËTTA Foods behandlar, kontakta vår kundtjänst via e-post till [email protected] Du kan också ändra din information på din personliga sida när som helst.

 

FORCE MAJEURE

I händelse av omständigheter som står utanför MËTTA Foods skäliga kontroll, exempelvis vid händelse av ändrad lagstiftning, myndighetsåtgärder, strejk, blockad, sabotage, brand, översvämning, naturkatastrof, krig, terrorism eller liknande händelser ska MËTTA Foods förpliktelse att fullgöra köpeavtalet skjutas upp så länge omständigheten råder. Om sådan försening överstiger 2 månader har såväl du som MËTTA Foods rätt att häva avtalet med omedelbar verkan utan någon skyldighet att betala skadestånd.

ÖVRIGT

Vid eventuell tvist kommer MËTTA Foods att följa allmänna reklamationsnämndens rekommendationer och svensk lag.