Ett smart sätt att gå ner i vikt

Sammanfattning:

(Direkt till artiklen)

1. Ät riktig mat. Slipp gamla & dammiga måltidsersättningar, med MËTTA får du gedigna ingredienser och bra mat.

2. Långsiktigt hållbart. Många dieter/måltidsersättningar fungerar endast på kort sikt, med våra Food-Shakes får du en långsiktig lösning.

3. Enkelt att räkna kalorier. När du använder våra Food-Shakes är det väldigt enkelt att hålla koll på hur många kalorier du får i dig. 

4. En smidig process. Vad är poängen om det inte fungerar friktionsfritt? Förbered dina måltider på mindre än 30s.

Testa vårt debutpaket!

Testa vårt debutpaket för endast 689kr. Debutpaketet innehåller 30 måltider, en MËTTA-shaker samt 1-portioner av de två smakerna du inte valde.

Testa vårt debutpaket riskfritt

Så funkar det

1.

Börja med att använda MËTTA en gång om dagen. Exempelvis till frukost eller lunch.

2.

Välj hur många kalorier du vill ha per måltid. Vår rekommendation är 400 kalorier per Food-Shake.

3.

500ml vatten och 100g av vår food-mix, och skaka i 30s. Dinner is served!

4.

Experimentera med våra Food-Shakes och se vad som fungerar bäst för just dig. Gör våra Food-Shakes till en del av din rutin.

Fördelarna med smarta måltider vid viktnedgång

Även om våra produkter inte är utvecklade med syftet att gå ned i vikt, är de ofta en ovärderlig hjälp för människor som försöker gå ned i vikt. Detta beror främst på att våra måltider är extremt mättande för hur många kalorier de består av. Du får alltså i dig minimalt med så kallade ”tomma kalorier”, och istället komplett protein, långsamma kolhydrater, nyttiga och omättade fetter samt alla vitaminer & mineraler kroppen behöver. De näringsbärande ingredienserna är havre, ärtprotein, risprotein, havreprotein, kokosolja, avokadoolja, linfröolja och solrosolja. Dessa ingredienser bildar alltså tillsammans allt din kropp behöver, samtidigt som samtliga ingredienser är oerhört mëttande.

Våra smarta måltider är utformade utifrån 4 kriterier:

  1. Healthy and nutritionally complete
  2. Prepared in less than 30s
  3. Less than 0,5kg CO2e per meal
  4. Less than 25kr per meal

Av de som använder MËTTA för att gå ned i vikt för tillfället, är det vanligt att man använder våra smarta måltider till antingen frukost/lunch, eller både och. På så sätt bygger man också en långsiktig rutin som är hållbar i längden. Det är dessutom en väldigt smidig process att äta MËTTA under dagarna. För att tillreda vår Food-Shakes fyller du din MËTTA-shaker med 500ml vatten, häller i 100g av vår food-mix och skakar, klart på mindre än 30 sekunder! Därutöver är det väldigt lätt att hålla koll på sitt kaloriintag, eftersom varje shake motsvarar 400 kalorier av bra näring. Det är även väldigt vanligt att man som användare justerar upp/ned mängden av vår food-mix, beroende på hur hungrig man är. Vi rekommenderar också alltid att experimentera med förhållandet vatten:food-mix, eftersom alla har olika preferenser avseende textur och konsistens.

Varför är MËTTA bättre än traditionella måltidsersättningar?

Först och främst vill vi säga att det finns många människor där ute som fått mycket goda resultat avseende viktnedgång efter att ha gått på en diet bestående av måltidsersättningar. Hur mycket det berodde på måltidsersättningens recept kontra individens självdisciplin och uthållighet låter vi vara osagt. Däremot vill vi vara tydliga med att allas kroppar fungerar olika och vi har alla olika preferenser – whatever floats your boat – helt enkelt!

Enligt ViktVäktarna finns det få hjälpmedel som är lika effektiva som måltidsersättningar när det gäller att tappa vikt snabbt – men med en del hakar. För det första har den omfattande & plötsliga förändringen i näringsintaget potentiella negativa effekter för humöret, energinivån, magen och en rad andra saker.

Dessutom framgår det att ViktVäktarnas erfarenhet är att den snabba viktnedgång som uppnås sällan blir långvarig. Detta eftersom man vid något tillfälle måste återgå till att äta riktig mat igen. Därför är måltidsersättningar sällan ett långsiktigt hållbart alternativ när det gäller att förändra sin livsstil och sina matvanor.

Ovan nämnda saker är goda argument i sig att välja bort måltidsersättningar till förmån för nyttig mat. Det största problemet enligt vår mening är dock innehållet i måltidsersättningar. Vår kartläggning och sammanställning över ingredienserna i 5 av de största måltidsersättningarna visar att några av de vanligast förekommande ingredienserna innefattar fruktos, glykossirap och maltodextrin.

Testa vårt debutpaket!

Testa vårt debutpaket för endast 689kr. Debutpaketet innehåller 30 måltider, en MËTTA-shaker samt 1-portioner av de två smakerna du inte valde.

Testa vårt debutpaket riskfritt

Källor:

Heymsfield, S., van Mierlo, C., van der Knaap, H. et al. Weight management using a meal replacement strategy: meta and pooling analysis from six studies. Int J Obes 27, 537–549 (2003).