En komplett måltid snabbt, nyttigt, grönt – och under 25 kr

En komplett måltid snabbt, nyttigt, grönt – och under 25 kr - Mëtta

SmartMëals är en ny matkategori som utgör en komplett måltid och som tillagas på ungefär 30 sekunder.

– Vårt mål är att erbjuda enkel och fullgod mat vid veckans mest obekväma tider, till ett rimligt pris, säger Carl Bergström, vd på MëttaFoods.

Många upplever i dag att det är svårt att äta nyttigt. Tiden räcker sällan till, och de snabba alternativen är antingen onyttiga eller dyra.

Måltiderna SmartMëals från det svenska företaget Mëtta skapades för att uppfylla fyra krav: De ska vara nyttiga och näringsmässigt kompletta. De ska vara flexibla att använda och kunna tillredas på mindre än 30 sekunder. De ska vara prisvärda och kosta mindre än 25 kronor och avslutningsvis ska de vara hållbara, och ha ett lägre koldioxidavtryck än en standardmåltid.

– Vi är helt unika i att kunna kombinera de här fyra egenskaperna och tillåta människor att äta nyttigt utan att kompromissa, säger Carl Bergström.

SmartMëals är nyttiga

Ingredienserna i SmartMëals är helt växtbaserade, utan tillsatt socker, men innehåller alla nödvändiga vitaminer och mineraler samt långsamma kolhydrater för att skapa en mättnadskänsla. Näringsbärande ingredienser är havre, ärtor, ris, kokos, avokado, linfrö och solros.

– Den enda skillnaden från när man lagar en egen måltid från grunden är att vi har avlägsnat vattnet som förekommer naturligt i råvarorna. När det blir dags att tillaga en måltid är vatten och en behållare allt man behöver, säger han. 

Ett SmartMëal är en hållbar måltid. 82 procent av ingredienserna produceras i Europa, vilket minskar transporter.

En genomsnittlig svensk lunch eller middag motsvarar i dag ungefär 1,8 kg CO2-ekvivalenter. Motsvarande siffra för ett SmartMëal är ungefär 0,6.

– Nu kan alla äta nyttigt och hållbart. Man kan säga att vi har demokratiserat nyttig mat, avslutar Carl Bergström.

Läs mer och beställ SmartMëals på: eatmetta.com 

 

 


0 kommentarer