Vilka recept söker Svenskar på mest under somamren? ☀️

Vilka recept söker Svenskar på mest under somamren? ☀️ - Mëtta

Har du någonsin undrat vad vi Svenskar söker på för recept under sommarmånaderna? Det gjorde vi med! Därför sammanställde vi detta korta blogginlägg om våra 3 mest söka matrecept. Läs vidare för att ta reda på vilka recept vi söker på mest. 

1. Gazpacho - ca 20 minuter att tillaga

På första plats har vi Gazpacho. En perfekt förrätt/dricka på varma sommardagar, denna kalla soppa är uppfriskande, näringsrik och full av smaker av mogna tomater, gurka och paprika. Tid att förbereda: cirka 20 minuter, plus kylningstid.

Vi rekommenderar starkt att du testar att laga Gazpacho när du har tid och vill imponera dina middagsgäster.

 Energi 660 KJ / 159 kCal
Fett 11 gram
Salt 1,8 gram
Kolhydrater 11 gram
Protein 3 gram

gaspacho

2. Köttbullar - ca 1 timme att tillaga

Det vore ingen svensk sommar utan våra ikoniska köttbullar! Oavsett om det gäller en familjemåltid eller en middagsbjudning är de en hit. När du har tid över att handla, blanda köttfärs och fixa potatismos rekommenderar vi definitivt att du bjuder på köttbullar. Tid att förbereda: cirka 1 timme.

 Energi
2838 KJ / 678 kCal
Fett 36 gram
Salt 4 gram
Kolhydrater
53 gram
Protein
34 gram

3. Potatissallad - ca 1 timme att tillaga

Detta klassiska tillbehör är lika mångsidig som den är utsökt. Perfekt för BBQs, picknick eller en lätt lunch.  Tid att förbereda: cirka 40 minuter plus kylningstid.

 Energi
1071 KJ / 256 kCal
Fett
10 gram
Salt 1 gram
Kolhydrater 35 gram
Protein 4 gram

potatissallad

Bonus - Flädersaft

Vår älskling på listan - Flädersaft. Det by far mest sökta på receptet på listan. (Som inte är mat) Finns det någonting som slår fläderblomssaft under en varm sommardag.  Det är verkligen ett måste för sommaren, plus att den är rolig att göra. Tid att förbereda: ca 20 minuter, men kräver blötläggning över natten + ev att du plockar fläder. 

flädersaft


Enligt vad Svenskar söker på är detta dom mest rekommenderade recepten. Personligen rekommenderar vi starkt alla dessa recept när du bjuder in vänner, känner dig kreativ eller bara vill njuta av matlagningsprocessen. 

Men, det finns tillfällen då vi har ont om tid, energi, eller kanske vi bara inte är på humör att följa ett recept. Kanske ska du själv iväg till en middagsbjudning senare ikväll, eller kanske kommer du hem sent från jobbet, behöver ta en snabb lunch mellan sommaraktiviteterna, eller kanske är du helt enkelt för upptagen av den där spännande sommarläsningen för att kliva in i köket. Då passar Mëtta perfekt.

Ersätt inte matlagningsglädjen, sällskapet eller familjemiddagarna. En foodshake, kanske inte ersätter glädjen att skapa en gazpacho från grunden eller njutningen med hemgjorda köttbullar. Men det är perfekt för att se till att du håller dig mätt, fräsch och full av energi, speciellt när livet står i vägen för dina kulinariska äventyr.

Njut av matlagningen och solskenet

 

Kommentera vad du lagar för mat under sommaren!


0 kommentarer